מרכז הידע של יוגה טריגר

מאת יעל גואטה

איך תנוחת הכיסא ביוגה, מחזקת את הליבה, מייצבת את רצפת האגן ומעצימה אותך?

אחת מהמטרות המשמעותיות של האימון, היא לקחת את מה שהתאמנו בו על המזרון, אל היומיום שלנו. תנוחה חזקה ומשמעותית באימון לחיזוק הכוח הפנימי, היא תנוחת הכיסא (Utkatasana) – תנוחה שמחזקת את שרירי הליבה ואת רצפת האגן, במיוחד בעמידה, שזהו מנח שקשה יותר לאסוף את קרקעית האגן ויש לתנוחת הכיסא גם השפעה רגשית, דרך האימון הגופני.

היתרונות הפיזיים של תנוחת הכיסא

חיזוק שרירי הליבה – התנוחה דורשת הפעלת שרירי הבטן העמוקים, כולל הרחב הבטני, האלכסונים וזוקפי הגב, מה שתורם ליציבות ולמניעת כאבי גב.

חיזוק שרירי רצפת האגן – איסוף עדין של השרירים הטבעתיים משפר את השליטה והמודעות לקרקעית האגן, מסייע במניעת חולשה, דליפות שתן וכאבי אגן.

שיפור היציבה ושיווי המשקל – החזקה של התנוחה מחייבת חלוקת משקל נכונה, חיזוק הגב ומניעת עומס על הברכיים.

חיזוק הרגליים והישבן – התנוחה מפעילה בעוצמה את שרירי הירכיים, הישבן והגב התחתון, התורמים ליציבות ולכוח פונקציונלי.

שיפור הסיבולת השרירית – השהייה בתנוחה לאורך זמן מחזקת את הסיבולת של מערכת השרירים-שלד ותורמת לכושר הכללי.

 

עקרונות שאפשר לקחת מהתנוחה אל חיזוק רצפת האגן:

 

חיזוק הכוח הפנימי 

בסנסקריט תנוחת הכיסא נקראת Utkatasa –  Utkata משמעו עוצמתי, אינטנסיבי או מלכותי, ו-Asana משמעו תנוחה. בניגוד לשם היומיומי,
“תנוחת הכיסא”, תנוחה זו לא מזמינה אותנו לשבת בנוחות:) אלא להפעיל את הכוח הפנימי ולהתמודד עם אתגר.

מה שמאוד מתאים גם לרצפת האגן. כדי לחזק את רצפת האגן, אנו חייבות לגייס את הכוח השרירי הפנימי ולחזק אותו, ולא ‘לשבת בנוחות’ ולחכות שתתחזק בכוחות עצמה.

 

חיבור לאדמה ויציבות פנימית

תנוחת הכיסא משויכת לצ’אקרת השורש (Muladhara), שאחראית על תחושת הקרקוע, היציבות והביטחון הפנימי. כשאנו מתרגלות את התנוחה תוך חיבור לכפות הרגליים ולתחושת הקרקע, אנחנו לא רק מחזקות את היציבות הגופנית, גם את הרגשית.

מעבר לכך שרצפת אגן חזקה, נותנת לנו תחושת ביטחון ויציבה, יש קשר הדוק בין השתרשות של כפות הרגליים, אל הקרקע ליציבות ותפקוד תקין של רצפת האגן. ככל שיש נוכחות יציבה של כפות הרגליים, יש יותר אפשרות ליציבה נכונה ופחות דחיסה ועומס על איברי האגן.

 

התמודדות עם שינויים 

תנוחת הכיסא מאפשרת איזון בין יציבות לגמישות. גם כשאנחנו נמצאות בתוך התנוחה, אין קשיחות של הגוף. יש יציבה, נוכחות ועם זאת גמישות לתנועתיות.

מה שמאוד מזכיר את התנועתיות והשינויים שרצפת האגן עוברת במהלך החודש ובכלל במסע החיים הנשי. היא מהווה עבורנו מרחב של עוגן והכלה של האיברים ומצד שני יש בה תנועה של שחרור ואיסוף באופן קבוע והשרירים והרקמות מתגמשים בהתאם למצבה. רצפת אגן שאין בה תנועה, נחלשת.

 

הפעלת רצפת האגן – עוצמה וחיוניות

בתנוחת הכיסא, שרירי רצפת האגן מתגייסים ומאפשרים יציבות בתוך התנוחה. גיוס השרירים מאפשרים שליטה עצמית, אנרגיה פנימית וחיוניות. מה שמחזק את תחושת הכוח הפנימי. 

 

רצף תנועתי דרך מנח הכיסא, מגייס את שרירי הליבה ורצפת האגן, מחזק את היציבה, הרגליים, את הגב ומאפשר להעצים את הכוח הפנימי, השרירי והרגשי.

אם את רוצה לחזק את שרירי הליבה ורצפת האגן באימון שמשלב את תנועת השרירים הטבעתיים,
תלחצי כאן על הקישור ותצטרפי אלינו
http://yoga-triger.co.il/courses/מועדון-יוגה-טריגר/

 

 

שתפו ברשתות - איך תנוחת הכיסא ביוגה, מחזקת את הליבה, מייצבת את רצפת האגן ומעצימה אותך?

התחברי לחשבונך